Vjera Crkva Afrički kontinet bit će posvećen Božanskom milosrđu
Crkva Vjera

Afrički kontinet bit će posvećen Božanskom milosrđu

Čitavi će Afrički kontinent 14. rujna biti posvećen Božanskom milosrđu. Posveta će se obaviti u okviru Trećega kongresa za Afriku i Madagaskar o Božanskom milosrđu (AMACOM), u Kigaliju , u Ruandi, od 9. do 15 rujna. Kao Papin posebni izaslanik na kongresu će sudjelovati kardinal Laurent Monsengwo Pasynia, nadbiskup Kinshase, u Demokratskoj Republici Kongo.

Božansko milosrđe, izvor nade za novu evangelizaciju

Kongres će, kako je rekao otac Satanislas Filipek, ravnatelj kongresa, ponuditi mogućnost pomirbe ukorijenjene u milosrđu, odvijat će se pod geslom „Božansko milosrđe, izvor nade za novu evangelizaciju u Africi“, u kontekstu izvanrednoga Jubileja, koji je proglasio papa Franjo, a traje sve do 20. studenoga. Nadamo se da će ovaj kongres sudionicima pružiti mogućnost molitve, promišljanja i produbljivanja vjere u Boga, te zajedništva u različitosti – kazao je otac Filipek.

Hodočašće u Kibeho, afrički Lourdes

Osim nazočenja činu posvete Božanskom milosrđu čitavoga Afričkoga kontinenta, sudionici kongresa će 15. rujna hodočastiti u svetište Žalosne Gospe u Kibehu. Mjesto je poznato kao Lourdes Afrike, a u njemu se čuva spomen na ukazanja Blažene Djevice Marije nekim mladima, između 1981. i 1989. godine. Kao priprema za kongres u crkvi Božanskoga milosrđa, u Kigaliju, obavljat će se posebna devetnica.

Preuzeto: http://hr.radiovaticana.va/

Photo: www.pixabay.com

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.