Vjera Papa govori Papa Franjo: Božje svetište je život njegove djece
Papa govori Vjera

Papa Franjo: Božje svetište je život njegove djece

Papa Franjo slavio je jučer (13. veljače) misu u Guadalupskoj bazilici u glavnom meksičkom gradu. U homiliji, nadahnjujući se evanđeoskim izvještajem o pohodu Blažene Djevice Elizabeti, Sveti je Otac istaknuo „da“ Marijinog predanja Bogu, što ju je potaknulo da pruži najbolje što ima, idući ususret drugima.

Rekao je da je Gospa od Guadalupe poželjela doći američkim domorocima po osobi svetog Juana Diega te da ona „nastavlja pratiti razvoj blagoslovljene meksičke zemlje“. Spominjući se čuda iz 1531. godine, Papa je kazao da je Bog „pobudio nadu u malenima, patnicima, izgubljenima ili odbačenima, svima koji osjećaju nemaju dostojanstveno mjesto“.

Juan Diego – koji se smatrao nedostojnim – u vlastitom je životu iskusio što je nada i što je Božje milosrđe. On je bio pozvan izgraditi svetište, a Božje je svetište – naglasio je Papa – „život njegove djece, svih neovisno o njihovom stanju, osobito mladih bez budućnosti, koji su izloženi beskrajnim bolnim i rizičnim situacijama te starih koji su nepriznati, zaboravljeni i skriveni od pogleda. Božje svetište su obitelji potrebite samo onoga što je nužno za razvoj i napredak. Božje svetište su lica mnogih ljudi koje susrećemo svakoga dana“.

Podsjetio je da je Marija naša majka koja jamči da oni koji pate ne prolijevaju suze uzalud. Pozivajući vjernike da budu Gospini izaslanici, Sveti je Otac rekao: „Možemo graditi svetišta dijeleći radost spoznaje da nismo sami, da nas Marija uvijek prati.“ Na koncu mise je Papa predvodio obred krunjenja slike Gospe od Guadalupe, zaštitnice Meksika i čitave Latinske Amerike.

Preuzeto: Radio Vatikan

Photo: @AFP

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.