Vjera Meditacije Meditacija za Polnoćku
Meditacije Vjera

Meditacija za Polnoćku

Večeras te pita znači li on nešto u tvome životu, smije li k tebi svratiti i smije li se nadati da ćeš povjerovati da je on Gospodar svijeta, i da je u njegovim rukama sudbina tvoje budućnosti. Želi ti doći da te pita smije li izliječiti tvoje bolesti, smije li u tvojoj obitelji napraviti mir, slogu, donijeti blagoslov.

Isus želi danas doći i upitati te jesi li svjestan tko te je stvorio i poslao u svijet, jesi li svjestan tko može obrisati svu krivicu tvojih grešaka, uvreda i zloća. Isus te pita jesi li svjestan, da u njegovim rukama leži sudbina tvoje kćeri i sina, sudbina tvoga braka i tvoga posla. Isus će doći i gledati ima li ljudi koji su u našem narodu svjesni da je u Božjim rukama naš život i sudbina.

Kao nekoć u Betlehemu kucat će i danas i večeras na sve prozore i vrata, molit će da smije ući, ali može se dogoditi da ćemo svi biti prezaposleni oko stolova, oko bora, oko svoje garderobe, oko kupovanja pića, oko razgovora, pjesme, dogovora i neke nutarnje sreće.

Htio bih se nadati da nećemo promašiti bitno u ovom slavlju Božića. Volio bih znati da nisi ovog Božića ostao prazan, hladan, nemoćan da te pohodi Bog, i da ti udjeli sreću koja znači život u nedogled. Večeras ništa nije važno. Možeš ostati bez svega što si pripremao, možeš biti bez bora i sjaja svijeća, možeš ne čuti grmljavinu pjesme i vrisku djece, možeš ne vidjeti na televiziji i ne čuti na radiju sve što je pripremljeno za Božić, ali važno je da samo jedno primijetiš, a to je da noćas Isus dolazi k tebi i želi tvoju smrt pretvoriti u život, tvoje krivice u oproštenje, tvoju bolest u zdravlje, tvoje gubitke u ponovne dobitke. Ispod slavlja, ispod iskričave radosti i ljepote dolazi on.

Svake godine iznova se navraća u naša podneblja, kuca na vrata i pozdravlja nas na ulici, u kući, u crkvi. Večeras je tvoj trenutak, danas će Bog doći na tvoja vrata, zagledati se u tvoje oči i pitati te da li ga voliš i primaš. Neka ti je blagoslovljen susret s vječnim i novorođenim Isusom!

Preuzeto: http://sites/svjetlo-vjere.com/files.medjugorje-info.com

Photo: Wikipedia

Piše: Tomislav Ivančić

Robert Semnic

Robert Semnic, liječnik, znanstvenik, profesor radiologije, kateheta
Rođen je u Dubrovniku 20. IV 1966. godine gdje je i kršten. Srednju medicinsku školu i Medicinski fakultet završava u Novom Sadu. U braku je sa Marijom sa kojom ima troje djece: Borisa, Isidoru i Hanu. Bio je zaposlen na Institutu za onkologiju u Srijemskoj Kamenici kao radiolog a kao profesor na Katedri radiologije Medicinskog fakulteta u Novom Sadu do 2016. godine. 1999. godine je diplomirao na Katehetsko-teološkom Institutu u Subotici. Suradnik na Radio Marije u emisiji „Vjera i zdravlje“ 2004. godine. Suradnik je portala www.svjetlo-vjere.com od njenog osnutka a od 2015. godine je suradnik lista "Zvonik", mjesečnika Subotičke biskupije. Od 2016. godine radi u Švedskoj kao radiolog.

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.