Vjera Papa govori Božićna slavlja u znaku Svete godine
Papa govori Vjera

Božićna slavlja u znaku Svete godine

Sveti se Otac priprema za Božićna liturgijska slavlja i za završetak godine. Sutra neće biti opće audijencije. Papa će na Badnji da s početkom u 21 sat i 30 minuta predvoditi svetu misu Gospodinova rođenja.

Ovogodišnje je božićno slavlje uronjeno u Svetu godinu koja, svojim snažnim pozivom na milosrđe, potiče kršćane da pozornije promatraju Djetešce Isusa u „jaslicama“ periferija, gdje obično nema blještavila ni plešućih božićnjaka u izlozima: u staračkim domovima, u menzama za siromašne, u barakaškim naseljima gdje useljenici pokušavaju osjetiti bar malo kućne topline.

Ako želiš naći Boga, onda ga traži u bolesnima, traži ga u poniznosti, traži ga u siromaštvu. Traži ga tamo gdje je sakriven: u potrebitima, u bolesnima, u gladnima, u uznicima – rekao je Sveti Otac otvarajući Vrata milosrđa u gostinjcu Rimskoga caritasa, koji se nalazi kraj glavne željezničke postaje Termini.

Zacijelo će sve to biti u srcu pape Franje kad će 24. prosinca s početkom u 21 sat i 30 minuta uzlaziti na oltar u bazilici Svetoga Petra za svečanu svetu misu Gospodinova rođenja i kad će se na Božić pojaviti na središnjem balkonu Vatikanske bazilike da blagoslovi Grad i svijet.

U međuvremenu se glavne svjetske televizijske postaje pripremaju za prijenose liturgijskih slavlja kojima će predsjedati Sveti Otac. U glavnoj će dvorani našega radija u jedanaest sati 24. prosinca biti upriličen briefing za novinare mondovizije koji će pratiti božićna liturgijska slavlja svetoga oca uključujući Angelus na sv. Stjepana, te Prvu Večernju i Tebe Boga Hvalimo na Staru godinu s početkom u 17 sati u bazilici Svetoga Petra.

Preuzeto: http://sites/svjetlo-vjere.com/files.laudato.hr

Photo: @ANSA

Svjetlo Vjere

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.