Vjera Papa govori Dječja pisma upućena papi Franji sabrana u knjizi
Papa govori Vjera

Dječja pisma upućena papi Franji sabrana u knjizi

U Rimu je, na Sajmu malih nakladnika, 4. prosinca predstavljena knjiga naslovljena „Pisma za papu Franju“. Riječ je o zbirci, koju je uredila Alessandra Buzzetti, samo nekih, od mnogobrojnih pisama djece iz cijeloga svijeta, koja stižu u Vatikan za papu Franju. Na predstavljanju je, među ostalima, govorio i nadbiskup Angelo Becciu, zamjenik za opće poslove Državnoga tajništva.

U razgovoru za našu radijsku postaju, nadbiskup je istaknuo spontanost djece, te njihovo povjerenje u Papu, zbog kojega mu se obraćaju tako jednostavno, i kojemu postavljaju pitanja kao da ih upućuju svome djedu. Vidjeli smo da Papa zna biti u društvu djece, voli ih… – napomenuo je nadbiskup te se prisjetio nedavnoga Papina pohoda Srednjoafričkoj Republici. Bilo je tamo mnoštvo djece u dugačkom redu, stoga smo mislili da će ih pozdraviti samo nekoliko; međutim, Papa se zadržao neko vrijeme sa svima, milujući ih i pokazujući im svoje očinstvo i svoju ljubav – kazao je nadbiskup.

Što se pak tiče problema sigurnosti i logistike tijekom Jubileja, te na novinarovu primjedbu da je i Srednjoafrička Republika dala nevjerojatno svjedočanstvo, s mladima koji su išli na bdijenje unatoč policijskom satu, nadbiskup Becciu je kazao da je putovanje u tu zemlju doista bio vrlo veliki izazov, koji je Papa vrlo uvjerljivo svladao.

Bila je to prije svega poruka osobite naklonosti upućena nesretnijim zemljama, među kojima je i Srednjoafrička Republika, ali i čitavom svijetu – istaknuo je nadbiskup te objasnio – Papa nam je rekao da se ne možemo zatvoriti u kuću, da imamo i dalje živjeti uobičajenim životom, ne podređujući se prijetnjama terorističkih napada, jer u suprotnom će pobijediti oni koji žele prekinuti naš način života. Imamo i dalje ići naprijed i završiti svoje poslanje. Mislim da je Papa dao tu pouku cijelom svijetu. Krenuli smo na put zabrinuti – dodao je – posebice nakon atentatâ u Parizu, to je normalno… Ali Papa nam je, svojom hrabrošću i vjerom u Boga, često ponavljao da smo u Božjim rukama – rekao je na kraju zamjenik za opće poslove Državnoga tajništva.

Po želji pape Franje, sav prihod od autorskih prava za knjigu „Pisma za papu Franju“ bit će darovan Zakladi „Dječji dispanzer Sveta Marta“, koja svakodnevno pruža liječničku skrb, hranu i odjeću potrebitoj djeci i njihovim obiteljima.

Preuzeto: Radio Vatikan

Photo: @ANSA

Robert Semnic

Robert Semnic, liječnik, znanstvenik, profesor radiologije, kateheta
Rođen je u Dubrovniku 20. IV 1966. godine gdje je i kršten. Srednju medicinsku školu i Medicinski fakultet završava u Novom Sadu. U braku je sa Marijom sa kojom ima troje djece: Borisa, Isidoru i Hanu. Bio je zaposlen na Institutu za onkologiju u Srijemskoj Kamenici kao radiolog a kao profesor na Katedri radiologije Medicinskog fakulteta u Novom Sadu do 2016. godine. 1999. godine je diplomirao na Katehetsko-teološkom Institutu u Subotici. Suradnik na Radio Marije u emisiji „Vjera i zdravlje“ 2004. godine. Suradnik je portala www.svjetlo-vjere.com od njenog osnutka a od 2015. godine je suradnik lista "Zvonik", mjesečnika Subotičke biskupije. Od 2016. godine radi u Švedskoj kao radiolog.

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.