Ostalo 24.08.2015. – Ponedjeljak
Ostalo

24.08.2015. – Ponedjeljak

Otk 21,9-14

I dođe jedan od sedam anđela što imaju sedam čaša punih zála konačnih te progovori sa mnom: »Dođi, pokazat ću ti Zaručnicu, Ženu Jaganjčevu!«

I prenese me u duhu na goru veliku, visoku i pokaza mi sveti grad Jeruzalem: silazi s neba od Boga, sav u slavi Božjoj, blistav poput dragoga kamena, kamena slična kristalnom jaspisu; okružen zidinama velikim i visokim, sa dvanaest vrata: na vratima dvanaest anđela i napisanaimena dvanaest plemena Izraelovih. Od istoka vrata troja, od sjevera vrata troja, od juga vrata troja, od zapada vrata troja. Gradske su zidine imale dvanaest temelja, a na njima dvanaest imena dvanaestorice apostola Jaganjčevih.

Ps 145,10-13b.17-18

Nek’ te slave, Gospodine, sva djela tvoja
i tvoji sveti nek’ te blagoslivlju!

Neka kazuju slavu tvoga kraljevstva,
neka o sili tvojoj govore

da objave ljudskoj djeci silu tvoju
i slavu divnoga kraljevstva tvoga.

Kraljevstvo tvoje kraljevstvo je vječno,

tvoja vladavina za sva pokoljenja.

Pravedan si, Gospodine, na svim putovima svojim
i svet u svim svojim djelima.

Blizu je Gospodin svima koji ga prizivlju,
svima koji ga zazivaju iskreno.

Iv 1,45-51

Filip nađe Natanaela i javi mu: »Našli smo onoga o kome je pisao Mojsije u Zakonu i Proroci: Isusa, sina Josipova, iz Nazareta.« Reče mu Natanael: »Iz Nazareta da može biti što dobro?« Kaže mu Filip: »Dođi i vidi.«
Kad Isus ugleda gdje Natanael dolazi k njemu, reče za njega: »Evo istinitog Izraelca u kojem nema prijevare!« Kaže mu Natanael: »Odakle me poznaješ?« Odgovori mu Isus: »Vidjeh te prije negoli te Filip pozva, dok si bio pod smokvom.« Nato će mu Natanael: »Učitelju, ti si Sin Božji! Ti kralj si Izraelov!« Odgovori mu Isus: »Stoga što ti rekoh: ‘Vidjeh te pod smokvom’, vjeruješ. I više ćeš od toga vidjeti!« I nadoda: »Zaista, zaista, kažem vam: gledat ćete otvoreno nebo i anđele Božje gdje uzlaze i silaze nad Sina Čovječjega.«


Komentar

Već dugo vremena se osjećam kao da je Bog jako daleko. Kao da nije zainteresiran za mene jer nisam savršen. Ali Božja riječ ne kaže da je Bog blizu onima koji su savršeni, već svima koji ga prizivlju i zazivaju iskreno. To mi daje mir i motivaciju da nastavim dalje unatoč poteškoćama, znajući da je Spasitelj ovdje.
Oče moj, znam da si blizu. Znam da me nisi ostavio i da imaš divan plan za moj život. Iako sam puno griješio, moj život nije izbjegao tvojoj ljubavi. Sada te molim, u Isusovo ime da mi daš spoznaju o tvojoj blizini. Da kad budem kročio kroz današnji dan, kroz ostatak života znam da si sa mnom, uz mene, da mi možeš pomoći te da si itekako zainteresiran za mene. Prikazujem ti sve ljude koji će danas umrijeti. Molim te, neka osjećaju tvoju blizinu, tvoju nadu, utjehu, ljubav i prije svega radost. Prikazujem ti sve ljude koji su bespomoćni i bez nade da se okrenu tebi te da ne gledaju u svoju nevolju, već da spoznaju tebe, premilosrdnoga i zaljubljenog u nas Boga. Prikazujem ti sve koji pate na bilo koji način: pokaži im svoju prisnost, da te osjete, ispuni njihovu potrebu po svojoj svetoj volji. Hvala ti i slava, Oče moj što si uz mene.     
Slavim te Oče moj što si toliko strpljiv sa nama. Svijet je pun zločina, međutim ti si obećao da nas nećeš nikada ostaviti. Posvjesti nam da si zaista zauvijek s nama, da je vječna tvoja ljubav. Amen.

Robert Semnic

Robert Semnic, liječnik, znanstvenik, profesor radiologije, kateheta
Rođen je u Dubrovniku 20. IV 1966. godine gdje je i kršten. Srednju medicinsku školu i Medicinski fakultet završava u Novom Sadu. U braku je sa Marijom sa kojom ima troje djece: Borisa, Isidoru i Hanu. Bio je zaposlen na Institutu za onkologiju u Srijemskoj Kamenici kao radiolog a kao profesor na Katedri radiologije Medicinskog fakulteta u Novom Sadu do 2016. godine. 1999. godine je diplomirao na Katehetsko-teološkom Institutu u Subotici. Suradnik na Radio Marije u emisiji „Vjera i zdravlje“ 2004. godine. Suradnik je portala www.svjetlo-vjere.com od njenog osnutka a od 2015. godine je suradnik lista "Zvonik", mjesečnika Subotičke biskupije. Od 2016. godine radi u Švedskoj kao radiolog.

Dodajte komentar

Kliknite ovde kako biste dodali vaš komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.